PROFIEL Mijn naam is Albert Jan Schouten, ik ben in 1957 in Oudewater geboren en groeide op in Utrecht en Den Haag. Na de middelbare school studeerde ik viool in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam en behaalde mijn bevoegdheid Algemene Muzikale Vorming. Ik werkte 13 jaar als viool- en muziekdocent.
In 1990 slaagde ik voor mijn doctoraalexamen bedrijfskundige/bedrijfssocioloog aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Ik werkte vervolgens als directiesecretaris, staf-functionaris en facilitair- en interim manager bij diverse zorginstellingen.
Op dit moment ben ik freelance docent bij verschillende HBO-opleidingen. Ik geef vaardigheidstrainingen, cognitieve trainingen (RET) en begeleid studenten bij hun afstuderen.

In 2001 kwam ik in aanraking met verschillende vormen van lichaamsgerichte (psycho) therapie en ik besloot om mij hierin te verdiepen. Ik volgde opleidingen bij Sander Bloemendal (lichaamstherapeut) en het Instituut Sonnevelt (stresscounselor).
In 2010 studeerde ik af als haptonoom bij Synergos in Amersfoort. Sinds 2008 heb ik een zelfstandige praktijk als haptotherapeut in Rotterdam en Utrecht.

 

NL - ENG
home podiumvrees pijnbestrijding mannengroep oorlogsslachtoffers praktijkinformatie therapieruimte links profiel contact