MANNENGROEP (Homosexualiteit en coming out) Sommige mensen weten al heel vroeg dat ze zich (seksueel) aangetrokken voelen tot mensen van hetzelfde geslacht. Anderen komen daar pas op latere leeftijd achter of zelfs nadat ze getrouwd zijn.
Voor de een is dit wat makkelijker te accepteren, voor een ander kan het een heftige worsteling zijn of een schok zijn dit te ontdekken. 
Homoseksualiteit bestaat al zolang de mensheid bestaat en is van alle tijden. Alleen geven elke tijd en elke cultuur er een eigen vorm aan. Soms heel openlijk, zoals bij de Grieken en Romeinen, soms nauwelijks zoals in de Middeleeuwen en ten tijde van de Romantiek (eind 19e eeuw).
Gelukkig is het praten over homoseksualiteit en het vormgeven van homoseksuele relaties in Nederland meestal geen taboe. De huidige wetgeving in ons land staat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht toe.  
Na het ontdekken van de eigen homoseksualiteit  volgt een periode van acceptatie en vervolgens een periode waarin men veelal de familie en naaste omgeving vertelt dat men homoseksueel is. Deze periode wordt ook wel de coming out periode genoemd.
Het is best mogelijk dat je in deze periode ondersteuning kunt gebruiken. De haptonomie kan daarbij behulpzaam zijn bij het vormgeven van jouw homo (sexualiteit) in het dagelijks leven. Dat kan op individuele basis, maar ook in de vorm van groepsbijeenkomsten waarin met anderen ervaringen uitgewisseld kunnen worden (mannengroepen of gemengde groepen).
NL - ENG
home podiumvrees pijnbestrijding mannengroep oorlogsslachtoffers praktijkinformatie therapieruimte links profiel contact